Diensten

Wat is pleisterwerk?
Pleisterwerk is een zeer strakke afwerking voor wand en plafond, bestaande uit een enkel laags systeem van hand- of hechtgips.
Wanneer pas ik pleisterwerk toe?
Indien u houdt van strakke wanden en plafonds en een frisse tijdloze uitstraling van uw woonkamer of andere ruimtes is pleisterwerk het juiste product voor u. Pleisterwerk kan in principe overal binnenshuis worden toegepast, mits er een stabiele draagkrachtige ondergrond aanwezig is.

Pleisterwerk kan bijvoorbeeld gebruikt worden als afwerking van uw woon- en slaapkamers. Maar ook boven uw tegels in de badkamer of om oude vergane wanden weer te behangen en of sausen. Pleisterwerk is een geschikte en praktische afwerking voor elk type woning.
Afwerking van pleisterwerk:
Pleisterwerk dient als het droog is gesausd te worden met een goed latex systeem om de gewenste egale kleur te verwezenlijken. Wanneer pleisterwerk gesausd is, is het beter bestand tegen stoten en afneembaar. Indien u een behang of sierpleister als afwerking wenst is het overbodig om het pleisterwerk te sausen.
Zijn er verschillende soorten pleisterwerk?
Er zijn twee soorten pleisterwerk op de markt. Ten eerste het ‘normale’ moderne pleisterwerk, bestaande uit een enkel laags systeem van hand en/of hechtgips.

De tweede soort is het ‘ouderwetse’ pleisterwerk, bestaand uit kalk en gips. Deze soort wordt echter zelden meer gebruikt omdat het duurder en arbeidsintensiever is als de modernere materialen en werkwijze. Op verzoek kan dit uiteraard nog steeds uitgevoerd worden, de kennis en kunde is aanwezig!

VERLAAGD BTW-TARIEF VOOR WONINGEN OUDER DAN 2JAAR!

Het BTW-tarief voor alle voor- komende stukadoorswerkzaamheden voor woningen ouder dan 2 jaar is blijvend verlaagd naar 6%!

Lees meer

Contact

Maak een afspraak
Bel mij terug
Offerte aanvragen