Diensten

Wat is raapwerk?
Onder raapwerk wordt verstaan: ‘het waterpas en haaks uitvlakken van grove oppervlakten’, ook wel ‘uitrapen’ in vakjargon genoemd.
Wanneer is uitrapen nuttig?
Bij het vervangen van een badkamer of keuken waarbij tegels en/of andere materialen verwijderd zijn, is uitrapen vaak een must. Bij het uitrapen van muren wordt een enkel laags, indien een grote laagdikte nodig is meer laags systeem, van hand of hechtgips opgezet. Vervolgens wordt het raapwerk waterpas en eventueel haaks uitgevlakt.
Waarom waterpas uitvlakken?
Het waterpas uitvlakken van een raaplaag is van belang voor eventueel aan te brengen tegelwerk en sanitair. Indien de muren niet waterpas uitgeraapt zijn is dit gegarandeerd terug te zien in het tegelwerk en sanitair. Ter illustratie: Een hoek waarin u onderaan een tegel van 20 cm ziet, terwijl bovenaan een tegel van 22 cm geplaatst is omdat de wand 2 cm uit het lood staat geeft een zeer rommelig en ongewenst effect welke ongetwijfeld voor teleurstelling zorgt.

Ook in andere ruimtes, bijvoorbeeld een keuken is het van belang dat de muren waterpas staan. In een keuken worden kasten, het aanrechtblad en allerlei apparatuur tegen de muur geplaatst. Wanneer de muren niet waterpas zijn ontstaan er onwenselijke kieren tussen de muren en de nieuw geplaatste keuken.
Waarom haaks?
In zo goed als elke badkamer wordt de douchebak of het bad in een hoek geplaatst. Wanneer de hoeken ter plaatse niet haaks zijn, ontstaat er een kier tussen de muren en het sanitair. In een poging tot camouflage bij slecht stucwerk wordt vaak een onnodig dikke kit rand gebruikt. U betaald veel geld voor een nieuwe badkamer een dikke kit rand is waarschijnlijk niet iets waarop u zit te wachten.. voor het slagen van een nieuw badkamer of keuken is het van groot belang dat een hoek die haaks moet zijn ook echt haaks is.
Hoe wordt een raaplaag afgewerkt?

Afhankelijk van uw wensen en de ruimte kan raapwerk op elke mogelijke manier afgewerkt worden. Denk hierbij aan tegelwerk, behang, sauswerk etc. Een goede raaplaag is onmisbaar in elke keuken of natte ruimte om tot een goed eindresultaat van uw renovatie of verbouwing te komen.

VERLAAGD BTW-TARIEF VOOR WONINGEN OUDER DAN 2JAAR!

Het BTW-tarief voor alle voor- komende stukadoorswerkzaamheden voor woningen ouder dan 2 jaar is blijvend verlaagd naar 6%!

Lees meer

Contact

Maak een afspraak
Bel mij terug
Offerte aanvragen