Diensten

Wat wordt verstaan onder saus- & witwerk?

Het opnieuw sausen/witten van bestaande of nieuw gestukadoorde wanden en plafonds.

Wanneer wordt saus- en witwerk toegepast?
Indien u gekozen heeft voor pleisterwerk is het gebruikelijk dat dit als eindafwerking gesausd wordt daar pleisterwerk wat bont opdroogt. Afhankelijk van de belasting op het sauswerk (roken, openhaard, kaarsen) wordt de gemiddelde woning om de 7 tot 15 jaar opnieuw gesausd.
Keuze in verfsoorten
De keuze in verf is zeer breed. Tegenwoordig zijn er latexen verkrijgbaar met de meest uiteenlopende eigenschappen van glimmend tot extra mat, van krijtverf tot ecologisch en bacterie dodende verf. Standaard wordt een zeer matte latex van een A-merk op waterbasis gebruikt, deze is in elke gewenste kleur leverbaar. Andere wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we zullen u de gewenste verf leveren of indien gewenst aanbrengen.
Doe-het-zelf project?
Vaak wordt er te makkelijk over sausen gedacht en wordt het ‘even snel’ zelf gedaan op een zaterdagmiddag. Het lijkt makkelijk waardoor er vaak fouten worden gemaakt. Nieuw gestukadoord werk sausen is een vak apart, zeker wanneer het plafonds betreft. Het nieuw gestukadoord werk moet eerst geïmpregneerd worden, afhankelijk van de zuiging, soms twee keer. Hierna kan pas gesausd worden en ook dit is niet zomaar met een roller `even` witten, en klaar. Afhankelijk van de kleur en dekking, wordt een plafond of wand twee- of drie keer gesausd.

In de praktijk zien we vaak een grove sinaasappelhuid en lelijke overgangen als resultaat van een doe-het-zelf project, in plaats van het gewenste biljartlaken. Vervolgens betekent dit dan ook overnieuw stukadoren aangezien strepen en overgangen niet weg te krijgen zijn door er nogmaals overheen te sausen.

In ons 70 jarig bestaan hebben we ongelooflijk veel ervaring opgedaan met het sausen van wanden en plafonds. We gebruiken de juiste materialen voor de juiste ondergrond i.c.m.een A-kwaliteit latexsysteem. Dit resulteert in egale, strakke en zonder strepen gesausde wanden en plafonds, wanneer mogelijk en voor grotere oppervlakken maken we gebruik van een airless spuitsysteem.
Gewenste eindresultaat van sauswerk?
Goed uitgevoerd sauswerk is egaal zonder strepen en een amper zichtbare sinaasappelhuid. Het kan ademen en afgenomen worden met een vochtige doek zonder af te geven. Alle kleuren zijn mogelijk, wilt u een kleur die niet in de stalenwaaier zit? Dit is geen probleem, alle mogelijke kleuren kunnen gemaakt worden vanaf een staal of een bestaand stukje verf.

VERLAAGD BTW-TARIEF VOOR WONINGEN OUDER DAN 2JAAR!

Het BTW-tarief voor alle voor- komende stukadoorswerkzaamheden voor woningen ouder dan 2 jaar is blijvend verlaagd naar 6%!

Lees meer

Contact

Maak een afspraak
Bel mij terug
Offerte aanvragen