Diensten

Wat is vochtwering?
Vochtwering is het tegenhouden of reguleren van optrekkend vocht of andere lekkages in wanden en vloeren.

Wanneer wordt vochtwering toegepast?

Optrekkend vocht is een hardnekkige tegenstander van elke woning. Het vestigt zich gestaag in de muren en brengt een hoop ellende met zich mee. Het stuc- en sauswerk van de wanden wordt langzaam aangetast en gaat bladderend en loslatend werk vertonen. Een eerste signaal van langdurig vocht in uw muren is het ontstaan van minerale afzettingen op de muren. U kunt dit herkennen aan een pluizige structuur op de muren welke het best vergelijkbaar is met ijskristallen.

Hoe werkt vochtwering?

We zijn sinds enkele jaren een samenwerking aangegaan met de firma Köster Afdichtingssystemen, deze fabrikant bedient de markt uitsluitend met de beste materialen voor het behandelen, voorkomen en oplossen van vochtproblemen.  Afhankelijk van de staat en de ernst van het probleem werken we met verschillende systemen van de firma Köster.

Ter illustratie: een wand met optrekkend vocht tot aan het plafond wordt na onderzoek behandeld met een passend afdichtingssysteem. In een dit geval wordt het bestaande stucwerk tot op de steen verwijderd. Afhankelijk van de dikte van de muur worden vervolgens om de 10 cm gaten in de eerste voeg boven de vloer geboord. In de geboorde gaten wordt drukloos een dunvloeibare elastische hars ingebracht, de hars wordt opgenomen door de capillaire werking van de steen. Eenmaal opgenomen in de steen reageert de hars met het aanwezige vocht en sluit de steen af waardoor er geen vocht meer omhoog kan trekken. Vervolgens wordt de wand behandeld met een oppervlakte afdichting welke zorgt voor een waterdicht scherm op het oppervlak van de steen. Hierna wordt de wand afgewerkt met een saneermortel, deze mortel is vochtregulerend, vergaat niet en is damp-open. Dit voorkomt het ontstaan van condensvorming op de wand.

Dit is slechts een voorbeeld uit talloze systemen. U kunt bij ons terecht voor injectiewerk (onder druk), drukloze injectie, watervoerende scheur afdichtingen, bitumineuze afdichtingen, drainage systemen, doorvoer afdichtingen, isolatie onder het maaiveld en overige vochtwerende werkzaamheden aan wanden, vloeren en funderingen.

Den Heijer en vochtwering

In de stukadoors branche zijn we een van de weinigen, zo niet de enige met ruim 30 jaar ervaring in de vochtproblematiek. Elk vochtprobleem wordt in eigen beheer beoordeeld en behandeld.
We hebben vele woningen in onderhoud die met deze problemen te maken hebben waardoor we ons in de loop der jaren zijn gaan specialiseren in de vochtproblematiek.  Als kroon op ons werk en door vele jaren ervaring hebben we het dealerschap/erkend applicateur logo verkregen van de fabrikant Köster. Vochtproblemen worden per situatie bekeken en beoordeeld. Hierop volgend wordt een kosteloos advies met aansluitende offerte opgesteld om de problemen te verhelpen.

Wilt u ook graag genieten van een vochtvrij huis neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!

VERLAAGD BTW-TARIEF VOOR WONINGEN OUDER DAN 2JAAR!

Het BTW-tarief voor alle voor- komende stukadoorswerkzaamheden voor woningen ouder dan 2 jaar is blijvend verlaagd naar 6%!

Lees meer

Contact

Maak een afspraak
Bel mij terug
Offerte aanvragen